Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Πρωτιά της Νομικής Σχολής Αθηνών στον ευρωπαϊκό γύρο του διεθνούς διαγωνισμού εικονικής δίκης ELSA Moot Court Competition


Ο διαγωνισμός διοργανώνεται για 11η συνεχή χρονιά από ELSA, υπό την αιγίδα, και με την υποστήριξη, του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ)ενώ η Νομική Σχολή Αθηνών συμμετέχει φέτος για πρώτη φορά.
Η Νομική Σχολή Αθηνών και συγκεκριμένα, ο Τομέας Διεθνών Σπουδών, με σχετική ανακοίνωσή του, ενημερώνει ότι η ομάδα προπτυχιακών φοιτητών της Νομικής Σχολής κατέκτησε την πρώτη θέση στον ευρωπαϊκό γύρο του διεθνούς διαγωνισμού εικονικής δίκης ELSA Moot Court Competition on World Trade Organization Law (EMC2), ο οποίος διοργανώνεται για ενδέκατη συνεχή χρονιά από την European Law Students’ Association (ELSA), υπό την αιγίδα, και με την υποστήριξη, του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (ΠΟΕ).
Η Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών συμμετέχει φέτος για πρώτη φορά στο διαγωνισμό EMC2, και η ομάδα της αποτελείται από τους προπτυχιακούς φοιτητές κ.κ. Μαρία Κώτση, Νικόλαο Μακρυγιάννη, Αικατερίνη Νικολάου και Αικατερίνη Χαραρά, ενώ πολύτιμη υποστήριξη παρείχε η προπτυχιακή φοιτήτρια κ. Σοφία Γκόκα. Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι η ομάδα προετοιμάστηκε υπό την επιστημονική επίβλεψη και καθοδήγηση του εκλεγμένου λέκτορα κ. Αναστάσιου Γουργουρίνη, συνεπικουρούμενου από την προπτυχιακή φοιτήτρια κ. Φωτεινή-Ελένη Οικονομοπούλου και τη μεταπτυχιακή φοιτήτρια κ. Έλενα-Μαρία Μαυρομμάτη.
Ο διαγωνισμός EMC2 αποτελεί προσομοίωση της διαδικασίας επίλυσης διακρατικών διαφορών στο πλαίσιο του ΠΟΕ. Η φετινή υπόθεση του διαγωνισμού EMC2 αφορά στη ρυθμιστική αυτονομία των κρατών-μελών του ΠΟΕ, αναφορικά με συστήματα κρατικής εγγύησης τραπεζικών καταθέσεων καθώς και την άσκηση νομισματικής πολιτικής. Κάθε συμμετέχουσα ομάδα φοιτητών πρέπει να υποστηρίξει γραπτά (με υπομνήματα) και προφορικά (με επίσημη αγόρευση) τόσο την πλευρά του προσφεύγοντος κράτους (Complainant) όσο και του καθ’ ου η προσφυγή κράτους (Respondent), ενώπιον ενός πάνελ ειδικών του Δικαίου του Διεθνούς Εμπορίου.
Τέλος, σημειώνεται ότι ο πρώτος ευρωπαϊκός γύρος του φετινού διαγωνισμού EMC2 πραγματοποιήθηκε στην Cluj-Napoca (Ρουμανία) στις 20-24 Μαρτίου ενώ ο παγκόσμιος τελικός γύρος θα διεξαχθεί στις αρχές Μαΐου 2013 στην έδρα του ΠΟΕ στη Γενεύη, με τη συμμετοχή των καλύτερων ομάδων από Ευρώπη, Αμερική, Ασία, Αφρική και Ωκεανία.

Πηγή : LawNews απο Lawnet.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου